PROJECTGROEP

Liho is opgericht in 2017 door Hans Kanis, samen met vrijwilligers vormen wij de projectgroep van LIHO. Ieder levert op zijn eigen manier met zijn eigen kwaliteiten iets toe binnen de projectgroep van LIHO, om uiteindelijk ons doel te kunnen bereiken!

Hans Kanis

Oprichter LIHO - Levenskunde In Het Onderwijs

Dit project is een initiatief van mij en in mijn beleving een logisch gevolg van mijn levensloop. Bij mijn opvoeding en technische opleiding zijn met name mijn verstand en analytisch vermogen ontwikkeld. Als volwassene ontstond al snel de behoefte meer contact te krijgen met mijn gevoelens en emoties. Ook liep ik tegen hardnekkige problemen op waarvan ik geen idee had hoe ik ze kon oplossen. Na diverse trainingen en een aantal therapieën heb ik in 1999 gekozen voor een 3-jarige opleiding, gericht op bewustwording en persoonlijke groei. Naast het aangaan van mijn eigen groeiproces ben ik in deze opleiding getraind in het zelf coachen van mensen op het persoonlijke vlak. Mijn persoonlijke ontwikkeling heeft me dichter bij mezelf gebracht en mijn leven verrijkt.

Als Human Resource Manager heb ik ruime ervaring opgedaan in het coachen van consultants in hun carrière. Beide ervaringen hebben mijn passie verder doen ontwaken anderen te willen helpen ook nieuwe deuren te openen en meer uit hun leven te halen. Na mijn vervroegde pensionering heb ik dit gestalte gegeven met het starten van een eigen praktijk voor persoonlijke coaching. Ik heb mijn ervaringen inmiddels vastgelegd in mijn boek “Ons leven en de Bron”.

In dit onderwijsproject wil ik mijn inzichten en ervaringen overdragen door de invoering van 'Levenskunde' als nieuw vak in het onderwijs. Lessen in het onderwijs met het accent op welzijn en contact met het hart. Lessen die er voor zorgen dat de weg van ‘door scha en schande wijs worden’ minder nodig zal zijn. Niet 'zien waar het schip strandt', maar bewust en proactief het leven leven.

'De ervaring is het bewijs'

Jack den Dungen

Bestuurslid​ LIHO

Daar waar Hans de bevlogen ziener is ben ik de nuchtere realist, beiden echter met hetzelfde warme hart voor mensen en wat hun drijft. Beiden ook met een achtergrond in de zakelijke dienstverlening. 

We waren ooit collega’s en bij onze hernieuwde ontmoeting vond ik direct aansluiting bij de drive die Hans liet zien voor zijn ideaal van levenskunde in het onderwijs. 

 

Ook ík heb mijn drive. Met enthousiasme en doorzettingsvermogen realiseer ik wat ik mij ten doel stel. Daarbij ben ik enerzijds de controleur van de door mijzelf gecreëerde chaos, en anderzijds houd ik van structuur en goede afspraken om gezamenlijke doelen te bereiken. Ik coach ondernemers. Bovendien begeleid ik bedrijven die goede ervaren professionals zoeken, en professionals die zoeken naar een nieuwe stap in hun werkzame mogelijkheden. Daarnaast ben ik beeldend kunstenaar met een eigen galerie in Rhenen. 

 

Mijn achtergrond in de sociale pedagogiek en mijn aangeboren nieuwsgierigheid naar het wel en wee van mensen maken dat ik mij inzet voor het mooie doel van dit levenskunde project. Ik herken en onderschrijf het belang en zie de enorme kansen voor opgroeiende mensen om te leren leven vanuit hun hart door zichzelf te kennen. Ze zijn daarmee beter voorbereid op een gelukkig en vervullend leven. 
 

Ik stel me in dit project graag op als de tegenpool van Hans, die “the good guy” is. Ik geloof niet in bad guys dus ik ga mijn rol gaandeweg aanpassen aan de noemer die zich op dat moment aandient. Mijn doelgerichtheid en resultaatgerichtheid zullen daarbij leidend zijn.

Educating the mind without educating

the heart

is

No education at all.

-Aristotle -

Angelic van Mierle Teerlink

Bestuurslid LIHO

Creëren is wat ik graag doe. Inspiratie is waardoor ik kan creëren. Inspiratie krijg ik doordat ik kan en durf te luisteren naar mijzelf.

Mijn eigen innerlijke kern.

Mijn ware zelf. Deze inspiratie is er dan gewoon.

Vanuit stilte.

Gewoon.

Vanuit de Bron. 

 

Ik ben Angelic van Mierle Teerlink, ervaringsdeskundige op het gebied van het ontdekken van je ware zelf, je eigen grote potentieel ontdekken en er alles uit te halen wat er in zit. Een eigen weg vormen in deze uniforme maatschappij. Die mij altijd een verrassende uitkomst zal bieden en mij zoveel meer kan brengen dan mee te gaan in de stroom. Ik ben de 'vrouwelijke energie' in het bestuur en breng daar waar nodig is constante balans.

Creatie. Yin. En Yang. 

 

Mijn ervaringen die ik gaandeweg heb opgedaan met mijn creatieve opleidingen Grafisch/3D Design & Architectuur en daarbij de snelle ontwerpwereld met de vele deadlines hebben mij veel later pas doen beseffen dat ‘bewustwording’ essentieel is in een mensenleven. Later vroeg ik mijzelf af, wat zou het een buitenkans zijn geweest om al in het begin van mijn leerjaren kennis te hebben gemaakt met een vak als LIHO. Dit had mij veel meer inzicht kunnen geven in mijzelf en mijn omgeving, waardoor situaties veel makkelijker te 'handlen' waren geweest. Daarom is het zo essentieel dat Levenskunde als vak word geïntegreerd in het onderwijs en zet ik mij voor de volle 100% in om dit waar te maken.

 

Mijn creativiteit in mijn ‘denken’ en ‘voelen’ maken dat ik kom tot het ‘doen.’ Het behalen van het doel van dit mooie project. En het genieten van al het moois wat deze reis mij en vele anderen brengt. 

 

Een mensenleven ontwikkelt zich te vaak niet optimaal. Ik heb 1 wens, dat is om de mens en hiermee de samenleving en uiteindelijk de wereld te zien helen. Een goede stap hiernaartoe is door middel van het ontdekken en kijken naar de 'kern.' Je ware zelf. Door te durven voelen en doorhebben waar het nu allemaal echt om draait...en dat je een stevige fundering neer kunt zetten om van daaruit verder te kunnen bouwen!

"

"

'Ik ben de nuchtere realist'

'Vanuit stilte. Gewoon vanuit de Bron'

​© 2018 by stichting LIHO

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus