AGENDA 2017

6 mei 2017:

Seminar Levenskunde in het onderwijs

Plaats: Herberg 'De Zoelensche Brug', Achterstraat 2, 4011 EP te Zoelen. Tijdstip van het seminar: 14:00 uur

'Educating the mind, without educating the heart, is no education at all.'

Met Levenskunde als nieuw schoolvak kunt u het verschil maken op uw school! De cognitieve vakken stimuleren ‘de wijsheid van het hoofd’ en zijn gericht op welVAART. Levenskunde ontwikkelt ‘de wereld van het hart’ en is gericht op welZIJN. De belangrijkste effecten van de lessen Levenskunde voor de leerlingen zullen zijn:


• Bewustwording van wie zij WERKELIJK zijn, wat zal leiden tot een positiever zelfbeeld.

• Van daaruit ontdekken wat hun unieke talenten zijn en hun diepste passie. Dit zijn de basis ingrediënten voor ZINGEVING.

• Kennis van een gezonde levensstijl, gericht op fysieke, mentale en emotionele gezondheid.

• Het ontdekken van het plezier en de voldoening van het bijdragen aan betere relaties, een mooiere samenleving en een gezondere aarde.

• Samengevat: alle ingrediënten voor een leven in tevredenheid en het delen daarvan met de omgeving!

De noodzaak van Levenskunde We zien in onze maatschappij, ondanks een (redelijke) welvaart, veel mensen met ‘verdovings- en verslavingsgedrag’, zoals het slikken van antidepressiva, overmatig gebruik van alcohol en drugs, eetverslaving, koopverslaving, enz., enz. Blijkbaar knagen er diep van binnen gevoelens van onvrede. Maar, het is natuurlijk niet populair om dat toe te geven, als je aan de buitenkant gezien ‘succesvol’ bent. Deze onvrede is in onze visie ook de belangrijkste oorzaak van de ruzies en scheidingen in gezinnen, machtsstrijd en oorlogen in de samenleving en de grote problemen van onze aarde, waarvan op dit moment de klimaatproblemen het meest in de aandacht staan. Welvaart is blijkbaar geen garantie voor welzijn en kennelijk is er onvoldoende kennis voor een echte oplossing.

Levenskunde biedt een helder en krachtig programma voor een leven in welzijn, een leven met minder onvrede.

Wij hopen u op 6 mei te mogen begroeten!

Het seminar wordt gehouden in het centrum van het land en begint om 14.00 uur, inloop vanaf ca. 13.30.

Nadere informatie volgt nog. Graag horen wij voor 24 April van u met hoeveel personen u wilt komen.

8 Juli 2017:

Bijenkomst oproep lesontwikkelaars

Plaats: Jack van den Dungen, Binnenweg 70 te Rhenen

Oproep lesontwikkelaars

We zijn ver gevorderd met de ontwikkeling van ons lesboek Levenskunde, bedoeld voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs (V.O.)

We noemen dit lesboek inmiddels ‘het basisboek’. Uitgaande van dit boek willen we lesboeken ontwikkelen voor het primair onderwijs (P.O.) en de overige klassen van het V.O.

Concreet zoeken we nu mensen die de willen bijdragen aan de ontwikkeling van deze lesboeken voor de volgende doelgroepen :

  • de onderbouw van het P.O.

  • de bovenbouw van het P.O.

  • de onderbouw van het V.O.

Na ons seminar van afgelopen 6 mei hebben zich al 5 mensen aangemeld. Daar zijn we heel blij mee. De bedoeling is dat elk van hen één of meer onderwerpen / thema’s gaat uitwerken voor één van de doelgroepen. Maar, gezien het grote aantal lesonderwerpen en lesthema’s hebben we nog veel meer mensen nodig. We streven er naar deze klus in juli 2018 te hebben geklaard.

Zijn hier thema’s bij die je wel zou willen uitwerken in een les, meld je dan aan via: info@levenskundeinhetonderwijs.nl

Ook als je zelf belangrijke thema’s op het oog hebt of vragen hebt, laat het ons weten.

We nodigen je hierbij ook uit op 8 juli van 11.00 uur tot ca. 14.00. In deze bijeenkomst bespreken we met elkaar wat meer details over de gewenste opzet van de lessen. We willen zowel voor het V.O. als voor het P.O. een projectgroep formeren en de klus dus projectmatig aanpakken en begeleiden.

​© 2018 by stichting LIHO

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus